https://www.high-endrolex.com/47 Svět očima dětí - tak to vidíme my! | Mateřská škola Šafaříková, Ostrava

Svět očima dětí - tak to vidíme my!

 

Celoroční projekt  „Svět očima dětí - tak to vidíme my!“ by se dal stručně charakterizovat takto:

Pojďme dětem otevřít oči dokořán, naučit je rozhlédnout kolem sebe, spontánně výtvarně vyjádřit své vidění okolního světa a prezentovat ho netradičně.

Projekt zahrnoval několik aktivit:

  • Děti tvoří a inspirují nás – při výtvarných činnostech se děti seznámily s různými výtvarnými pomůckami, s možnostmi různých materiálů, s využitím zbytkových materiálů a zároveň byla podpořena i environmentální výchova. Samotný proces tvorby, podpora dětské tvořivosti a spontánního projevu byl daleko cennější než výsledný produkt.
  • Rozjímání i umělecký zážitek aneb hurá na vernisáž, umožnili jsme dětem utvářet si vztah k umění, seznámíli je s technikami moderního umění, přiblížili jim vybrané osobnosti a jejich díla.
  • Dívejte se, žasněte - je důležité, aby děti mohly své výtvory prezentovat (ostatním kamarádům ve třídě, rodičům, návštěvníkům školy, veřejnosti).  Zajímavou prezentací obrázků bylo převedení výtvarných děl malých výtvarníků na fasádu či chodníky v areálu školy.  Když děti denně uvidí výsledky svého tvoření, bude to pro ně motivující, probudí se v nich zájem a chuť dále se zdokonalovat. 

 

Cíl projektu aneb co projekt dětem přinesl:

  • nabídl dětem pestrou paletu aktivit, možnost samostatně tvořivě pracovat, nové podněty i kombinace nápadů, rozvoj představivosti a jemné motoriky,
  • umožnil jim radovat se z výsledků své práce a zajímavou formou ji prezentovat,
  • seznámil je s díly významných umělců, s profesionální výtvarnou tvorbou – návštěvy výstav a galerií,
  • radost ze společně stráveného času (s kamarády, rodiči i hosty) při zajímavých tvořivých aktivitách školy během celého roku

 

Schválená částka na realizaci: 40 000,- Kč

 

Fotogalerie
Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47