Prostě SPOLU od A do Z!

 

Prostě SPOLU od A do Z!

Snahou naše projektu je umožnit našim nejstarším předškolákům (v posledním roce předškolního vzdělávání) zažít nové prožitky při práci na SPOLEČNÉM díle – divadelním představení!

Za novými zážitkySPOLU děti půjdou ve II. pololetí školní roku. V rámci projektu jim umožníme spolupráci na společném vystoupení, kde si uvědomí nutnost vzájemnému naslouchání, respektování, sdílení nápadů, nutnosti hledat zdroje potřebných rad a informací. Budou moci rozvíjet svou kreativitu, iniciativu, představivost, a hlavně komunikační i dramatické dovednosti. V tuto chvíli opravdu nevíme, jaké představení děti zahrají, co nakonec bude tím výstupem projektu, kam až děti zavede. Vše se bude odvíjet od jejich nápadů, od chuti se věnovat vybranému žánru a tématu, bude to z velké části v jejich režii od A do Z! Pedagogové a další rádci (pomocníci) jim pomohou, aby na konci jejich snahy, byl splněný cíl – společné vystoupení dětí při závěrečném slavnostním ceromoniálu "pasování školáků!. To je přece úžasná výzva a může to být i neuvěřitelné dobrodružství!

Záměr projektu aneb ČÍM BUDE DĚTEM PŘÍNOSNÝ:

  • podpoří jejich představivost, fantazii, komunikační i dramatické dovednosti,
  • povede děti ke kooperaci – domluva, dohoda, překonávání překážek, dokončení záměru,
  • umožní jim prožívat pozitivní emoce a těšit se ze svých pokroků,
  • uvědomí si, že úsilí a snaha se cenní a vede k radosti - nejen dar hmotný a věcný, ale i emoční (zážitek) a „obdarování“ druhých (prostřednictvím jejich vystoupení) je úžasný pocit.  

 

Schválená částka na realizaci: 30 000,- Kč

 

 

Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47