Prostě POHÁDKOVÝ SVĚT!

Prostě POHÁDKOVÝ SVĚT!

V rámci podpory čtenářství se s dětmi vydáme na cestu k příběhům, pohádkám, poezii, dramatické výchově, ale hlavně k životu právě přes
pohádkové hrdiny, jejich světy a osudy. Otevřeme dětem nejen literární a divadelní svět, ale i tajemný a magický svět fantazie. Abychom podpořili rozvoj
čtenářské gramotnosti a obohatili předškolní vzdělávání o nekonečný pohádkový svět, naplánovali jsme několik aktivit – CEST:

  1. Prostě KNIHA.
    Kouzelný čtenářský koutek…místo, které prostě láká k posezení a prohlížení knih. Vybízí ke zklidnění, rozvíjí v dítěti cit pro krásno, podporuje v něm zájem o čtení a lásku ke knihám. 
  2.  Prostě DRAMATIKA.
    K literárnímu světu a našemu cestování do pohádky bezesporu patří i divadelní přestavení, dramadílny a vlastní dramatizace pohádek. Zakoupíme dětská loutková divadla, také ony se stanou součástí čtenářského koutku. Zde si mohou děti zahrát jak známou pohádku nebo si vymyslet svou vlastní (dramatizace, improvizace). Poskytne jim zábavu, probudí fantazii, posílí paměťové a výrazové schopnosti (vyjadřování, slovní zásobu, práci s hlasem…).
  3. Prostě JAKO.
    Nabídnout dětem prostor pro vlastní nápady, podnítit jejich představivost, vzbudit zvědavost a neomezený prostor pro imaginaci umožní tzv. open-ended hračky a pomůcky. Dokáží se proměnit v to, co právě v danou chvíli děti potřebují. Otevřít kouzelný svět fantazie a představivosti může bezesporu také výroba vlastní loutky. Při tvoření zažívá dítě pocit radost, plnou koncentraci a kreativitu. 
  4. Prostě VSTOUPIT DO POHÁDKY.
    Dáme dětem možnost vyzkoušet si roli princezny, prince nebo krále... Vrátíme se v čase při návštěvách zámků v našem nejbližším okolí – např. Slezskoostravský hrad, Zámek Raduň nebo Zámek Hradec nad Moravicí. Prožitky dětí pak dále rozvineme při dalších aktivitách v MŠ – pohádkový ples, výroba kostýmů, hry s převleky.

 

Schválená částka na realizaci: 50 000,- Kč

 

 

Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47