Prostě NEZBEDOVÉ!

 

Prostě NEZBEDOVÉ!

K vytvoření tohoto projektu nás vedla aktuální situace naší jedné specifické třídy, ve které se v tomto školním roce poprvé vzdělává hodně nových 2-3 letých dětí….malých NEZBEDŮ.

Jak už to zpočátku bývá, naši nováčci se ve školce postupně rozkoukávají, seznamují se s neznámým prostředím, navazují první kontakty s vrstevníky i dospělými a získávají nové zkušenosti. Je pochopitelné, že jsou v mnohém nejistí, nesamostatní…Oblastí, ve kterých potřebují podpořit je samozřejmě více, ale my se v rámci tohoto projektu soustředíme zejména na rozvoj pohybových dovedností. Naši malí NEZBEDOVÉ mají chuť zkoušet nové věci, takže bychom je v tom rádi podpořili a dopřáli jim pravidelný pohyb nejen venku a uvnitř, ale také skvělou zábavu a netradiční podněty.

K tomu nám pomohou nová kvalitní odrážedla, která nám momentálně pro tuto věkovou skupinu ve školce chybí. Neméně zajímavou pomůckou pro rozvoj motorických dovedností budou balanční kameny, které  nabízejí spoustu variací při pohybových aktivitách, ale dají se využít i při dalších jiných aktivitách – při hře, stavění, třídění a manipulaci. Díky fantazii a kreativitě se z nich může stát sedátko, stoleček, miska, kopeček, postýlka pro plyšáky, a mnoho dalšího ….,to už si ostatně naši malí NEZBEDOVÉ mohou vyzkoušet a vymyslet sami! A po aktivním sportování a pohybu bude nejlepší i trocha relaxace, zklidnění. I umění odpočívat se musí malý človíček naučit… Co se tak trochu zhoupnout, zavřít oči a nechat se ukolébat do pohody? Právě to báječně umí úžasná houpačka Spektra a relaxační matrace Měkoučko.

Záměr projektu aneb ČÍM BUDE DĚTEM PŘÍNOSNÝ:

  • podpoří to jejich kladný vztah k aktivnímu způsobu života, povede k rozvoji pohybových dovedností dětí, naučí je správnému držení těla,
  • bude malé NEZBEDY motivovat k vymýšlení vlastních nápadů, ke kreativitě při manipulaci s balančními kameny,
  • naučí je trpělivosti, protože jejich individuální přání nebudou tak rychle vyslyšena (odrážedla a ani houpadla nebudou k dispozici hned pro všechny děti najednou – naučí se postupnému střídání, vzájemnému půjčování),
  • prožijí se svými rodiči aktivní odpoledne v MŠ – společně stráví volný čas při sportování.

 

Schválená částka na realizaci: 34 000,- Kč

 

Fotogalerie
Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47