Jak zapsat dítě do mateřské školy?

 

Statutární město Ostrava zřídilo pro všechny mateřské školy nový web Portál předškolního vzdělávání  https://ms.ostrava.cz/ , který umožňuje zákonným zástupcům generování žádostí pro přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání. Generování žádostí je možno využít nejen pro řádný zápis na nový školní rok, ale i pro zápis v průběhu školního roku, pokud MŠ disponuje volnými místy. Informaci o volných místech naleznete v sekci Katalog MŠ. Mateřské školy s volnou kapacitou jsou označeny piktogramem .

Školský obvod všech mateřských škol zřízených městskými obvody tvoří území statutárního města Ostrava.


Průběh zápisu:

  • Zápis do MŠ od školního roku 2024/2025 bude realizován prostřednictvím Portálu předškolního vzdělávání statutárního města Ostravy  https://ms.ostrava.cz/, kde je umožněno rodičům vyplnit potřebné údaje do interaktivního formuláře a následně si vygenerovat samotnou žádost, kterou pak už jen stačí podepsat, přiložit přílohu (potvrzení o očkování) a osobně doručit do MŠ ve výše uvedených dnech. Registrace a vyplňování Žádosti o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání od školního roku 2024/2025 je na výše uvedeném portálu bude umožněna od 19. dubna 2024.
  • Zápis k předškolnímu vzdělávání od školního roku 2024/2025 se bude konat od 02.05.2024 v době od 8.00 do 16.00 a 03.05.2024 od 8.00 do 14.00. Zahrnuje doručení podepsané vygenerované Žádosti o přijetí k předškolnímu vzdělávání včetně požadované přílohy – tj. doložení potvrzení o řádném očkování dítěte, kterou vystaví lékař dítěte. POZOR - dítě, které bude plnit povinné předškolní vzdělávání potvrzení o očkování nedokládá. K ověření údajů uvedených v Žádosti o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání je zákonný zástupce dítěte požádán o nahlédnutí do občanského průkazu a rodného listu uchazeče (dítěte). Zastupuje-li dítě jiná osoba než jeho zákonný zástupce, doloží oprávnění dítě zastupovat.
  • Co naše mateřská škola dětem i rodičům nabízí?
    • Pohodové a bezpečné prostředí, kde se děti cítí přijímané, úspěšné a šťastné....
    • Moderně a atraktivně vybavený interiér i exteriér – zajímavé hrací koutky, pestrou nabídku didaktických pomůcek, školní zahradu s netradičními povrchy.
    • Preferování zdravého životního stylu – dostatek pohybových aktivit, saunování, zdravou a pestrou stravu...
    • Zajímavé prožitky z kulturních, zábavných i vzdělávacích programů, sportovních akcí i projektů – divadla, exkurze, narozeninové oslavy, společné akce s rodiči, výtvarné dílny, Atletickou školičku, kroužek keramiky, kurzy plavání i lyžování.
    • Program cíleně zaměřený na přípravu budoucích prvňáčků – Klub předškoláků.
    • Individuální přístup k dětem a jejich potřebám, podporu rozvoje osobnosti dítěte.
    • Kvalitní poradenství pro rodiče – pravidelné konzultace s učitelkou Vašeho dítěte.
       

Pokud potřebujte PORADIT s vyplněním či žádost vytisknout,

určitě nás KONTAKTUJTE, RÁDI VÁM POMŮŽEME.


 

Soubory ke stažení
PDFPodrobné informace k zápisu205.64 KB
PDFKritéria pro přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání260.57 KB
PDFFormulář - oznámení individuální vzdělávání73.16 KB
Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47