https://www.high-endrolex.com/47 Veselá mysl - půl zdraví! 2019 | Mateřská škola Šafaříková, Ostrava

Veselá mysl - půl zdraví! 2019

V tomto projektu jsme podpořili zdraví dětí jednoduchým léčebným prostředkem - dobrou radou inspirovanou starým známým rčením „Veselá mysl – půl zdraví!“. Pokud si chcete udržet zdraví – naučte se smát! A jaké má být správné dávkování tohoto zázračného léku?  Psychologové radí, že by se měl aplikovat alespoň 10 minut denně.  Výsledkem je, že se cítíme vyrovnaně, plni elánu a energie. Navíc tento lék, který nám darovala příroda, je úplně zdarma a má jediný vedlejší účinek - dobrou náladu!

Co vykouzlí úsměv na tváři dětí či dospělých? Spolehlivě zabírá legrace, společná zábava a setkávání, pohyb a tanec, společné hry. Pečlivě jsme proto vybírali aktivity, které jsme v rámci projektu dětem i rodičům nabídli:

  • „Do školky zvesela každý den!“ – chmury po ránu zahnala možnost zaskákat panáka či jinou „hopsací hru“ nakreslenou na chodníku, který nyní vede od vstupní branky až ke vchodovým dveří školky...
  • „Hurá za sportem!“ - návštívili jsme trampolínovou arénu ENHA FREESTYLE,
  • „Hejbni kostrou!“ – podporovali jsme každodenní pohybové chvilky v mateřské škole,
  • „Crazy day aneb smích povolen“ - zábavný program, který vykouzlil úsměv na tváři dětem i rodičům (zahrnovalo vystoupení klaunů, malování na obličej.....)
  • „Dobrá nálada – dnes zdarma“ - tato aktivita zahrnovala odpolední neformální setkávání v mateřské škole a nabídla dětem i rodičům možnost prožít čas naplněný hrou, pohybem a společnou zábavou 

Mateřská škola je místo, kde je svět bezpečný a radostný. V dětském věku je důležité budovat příznivý vztah ke zdraví. A pokud to bude zábavnou formou, pak tento způsob života vydrží až do dospělosti. Léčivou sílu smíchu rozhodně nepodceňujeme a toto potěšení jsme si, v rámci projektu „Veselá mysl - půl zdraví“, v mateřské škole denně dopřávali. Dobrou náladou jsme obdarovali  nejen sebe, ale i své blízké  - abychom byli zdraví, cítili pohodu a radost ze života!

Schválená částka na realizaci projektu: 40 000,- Kč

Fotogalerie
Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47