https://www.high-endrolex.com/47 My se školy nebojíme. 2020 | Mateřská škola Šafaříková, Ostrava

My se školy nebojíme. 2020

Projekt My se školy nebojíme byl cíleně zaměřen na přípravu budoucích prvňáčků. V naší mateřské škole nabízíme dětem v posledním roce docházky do mateřské školy tzv. Klub předškoláků.  Promyšleně sestavujeme pestrý program aktivit, který zohledňuje jejich přirozené zájmy a zároveň prohlubuje jejich vědomosti a dovednosti ve vztahu k požadavkům a nárokům, které na ně budou v základní škole kladeny.

Tento projekt byl tobohacujícím -  ještě více prohloubil naši již dobře zavedenou přípravu předškoláků „na velkou školu“.

A jak nejlépe docílit toho, aby děti nešly do školy s obavami? Třeba právě těmito realizovanými aktivitami:
  • Škola zblízka -  návštěvy v ZŠ Nádražní 117, kde se děti mohly zajímavým způsobem seznámit s prostředím školy – posedět si v lavici, pracovat s interaktivní tabulí, zacvičit si ve velké tělocvičně -  zkrátka nasát atmosféru „velké školy“! Opravdovými školáky se však stanou až po závěrečném ceremoniálu na konci školního roku – tzv. „pasování školáků“.
  • Kličky, smyčky, čáry, máry – kombinované aktivity, které rozvíjely jemnou motoriku, grafomotoriku, fantazii, výtvarné a pracovní dovednosti při práci s různými nástroji a materiály. Děti měly možnost také výtvarně zachytit své prožitky a zapojit se svými zdařilými výtvory do různých výtvarných soutěží.
  • S rozumem v hrsti – využití hlavolamových a výukových her, ucelených výukových souborů, různých pracovních sešitů k rozvíjení logického myšlení i paměti, podporovaní soustředěné pozornosti a vnímání dětí.

Schválená částka na realizaci: 26 000,- Kč

Fotogalerie
Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47