https://www.high-endrolex.com/47 Pořekadla a přísloví nás inspirují 2019 | Mateřská škola Šafaříková, Ostrava

Pořekadla a přísloví nás inspirují 2019

Celoroční projekt nápaditým způsobem obohatil program aktivit, které pro děti i rodiče pečlivě a s nadšením pravidelně připravujeme. V minulosti to byly například úspěšně realizované různé netradiční dny (např. Den, kdy neztrácíme hlavu, Den zdraví a relaxace, Den vtipné kaše, Den naruby, Den pyžamový, Den kartonové krabice...). Pro rok 2019 jsme se inspirovali některými známými pořekadly a příslovími, které krásně ozvláštňují český jazyk a v našem projektu navodily aktivity ke zpestření života v mateřské škole. 

A co konkrétního  jsme v tomto projektu všem zapojeným nabídli?
  • Bez práce nejsou koláče... a ani jiné dobroty!
    Děti měli  možnost zahrát si několikrát během roku na kuchaře či cukráře, „ukuchtit“ spolu s kamarády a učitelkou různé dobroty, pozvat na ochutnávku svých výtvorů hosty, kamarády, seniory z domova důchodců... V této aktivitě se mohli se svými kuchařským uměním „blýsknout“ i naše maminky či tatínci a zapojit se do soutěže „O řád zlaté vařečky“. Také jsme dětem přiblížili místo, kde se pečou medové dobroty - exkurze do Návštěvnického centra Marlenka v Lískovci u Frýdku-Místku. 
     
  • Chytrost nejsou žádné čáry... ale chce to trénovat :-)
    Aktivita byla zaměřená na rozvíjení rozumových schopností. Děti mohly „trénovat“ logické myšlení, soustředění, spolupráci při řešení „zapeklitých úkolů“.  Zprostředkovali jsme také hravá společná odpoledne dětí a rodičů přímo v MŠ – „Spoluhrátky“.
  • Šaty dělaj člověka
    Příležitost stát se někým jiným, být kreativní, uplatnit svou fantazii – byly vytvořeny zajímavé převleky či módní výstřelky, zapojili jsme rodinu do výroby kostýmů na naši netradiční modní přehlídku.​
  • S úsměvem jde všechno líp
    Společně jsme oslavili narozeniny dětí i různé svátky (např. Den dětí) – děti byly zapojeny do plánování, příprav i realizaci dnů, kdy je legrace a ve školce panuje jen dobrá nálada...
  • Žádná píseň není tak dlouhá, aby jí nebylo konce
    Konec školního roku s sebou přinesl loučení - s budoucími školáky, kamarády, zážitky...  My jsme ale nesmutnili, ale raději slavili úspěšně zvládnutý celý školní rok a připravili malý školní muzikál – společně si zazpívali i zatančili a ukázali, co nového jsme se naučili.

Schválená částka na realizaci projektu: 28 000,- Kč

Fotogalerie
Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47